Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

eUE

06. 11. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Grad Užice: Građane će imati ko da čuje(AUDIO)

Sistem će omogućiti najbolju moguću komunikaciju između građana Užica i javnog sektora i da najveći deo svakodnevnih problema građana rešavamo na najbrži mogući način, rekao je gradonačelnik Petković pozivajući građane da učestvuju u podizanju nivoa kvaliteta usluga u užičkom javnom sektoru.

Informacioni sistem za brže rešavanje komunalnih problema Sistem 48 sati je zvanično počeo sa radom u Užicu.

Građani Užica imaće mogućnost da tokom 24 sata 365 dana godišnje na jednu adresu ina više načina ukažu na komunalni ili drugi problem u nadležnosti organa lokalne samouprave i javnih preduzeća i da u roku od 48 sati dobiju odgovor kada će problem biti rešen.

Sistem 48, prema najavama iz Gradske kuće, doneće korist svima.

-         Za građane, najpre što će imati samo jednu adresu, umesto na 29 adresa na koliko su do sada morali da se javljaju. Za nas rukovodioce biće veliki benefit što ćemo moći da sagledamo nedostatke u svojim kolektivima i reagujemo na najbolji mogući način, navodi gradonačelnik Užica Tihomir Petković poručivši da će građane imati ko da čuje i istakavši da će informacioni sistem biti prilika za reformu javnom sektoru.

Lokalna samouprava očekuje od građana da se aktivno uključe u taj proces rešavanja problema iz okruženja, a od javnih preduzeća, službi i inspekcija da brže i organizovanije reaguju na zahteve građana.

Podsetimo, odbornici Skupštine grada Užica su na 23. sednici usvojili Odluku o uvođenju informacionog sistema nazvanog Sistem 48 kojim se, zarad efikasnijeg rešavanja problema, uspostavlja i unapređuje mehanizam direktne komunikacije građana Užica sa gradskim upravama, gradskom opštinom Sevojno, javnim preduzećima i službama i drugim pravnim subjektima čiji je osnivač Grad.

-         Pratićemo zahteve građana, nadograđivati sistem i u hodu širiti lepezu svih zahteva, problema, predloga i svega što građani imaju da kažu lokalnoj samoupravi, kaže predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović, koordinator Sistema 48 sati. Taj informacioni sistem, poput elektronske dostave skupštinskog materijala ili elektronskog registra skupštinskih odluka, kako objašnjava Mitrović, predstavlja korak napred ka primeni elektronskih novina, informacionih tehnologija, na lokalnom nivou.

Iz Gradske kuće su pozvali građane da budu saradnici lokalnoj samoupravi i da zajedničkim snagama podignu nivo kvaliteta usluga u užičkom javnom sektoru.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage