Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

eUE

08. 06. 2018. Užice

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Sistem 48 sati i u Užicu

Lokalna samouprava očekuje od građana da se aktivno uključe u proces rešavanja problema, a od javnih preduzeća, službi i inspekcija da brže i organizovanije na zahteve reaguju

Odbornici Skupštine grada Užica su na 23. sednici usvojili Odluku o uvođenju informacionog sistema nazvanog Sistem 48 kojim se, zarad efikasnijeg rešavanja problema, uspostavlja i unapređuje mehanizam direktne komunikacije građana Užica sa gradskim upravama, gradskom opštinom Sevojno, javnim preduzećima i službama i drugim pravnim subjektima čiji je osnivač grad.

Kada informacioni sistem u potpunosti zaživi, građani će imati mogućnost da na više načina komunikacije, porukama i pozivima, ukažu na problem u nadležnosti organa lokalne samouprave i javnih preduzeća i da u roku od 48 sati dobiju odgovor kada će problem biti rešen.

-         To je jedan pritisak javnosti, a pritisak javnosti je jako bitan za dobro funkcionisanje jedne vlasti, rekao je nedavno za RAM mrežu predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović. Istakao je da je Užice prvo u Srbiji koje skupštinskom odlukom uvodi u upotrebu Sistem 48, prema njegovim rečima, kako bi na zakonski način obavezao učesnike u funkcionisanju sistema.

Lokalna samouprava, prema rečima Mitrovića, očekuje da se građani aktivno uključe u proces rešavanja problema Sistemom 48, dok će od javnih preduzeća, službi i inspekcija očekivati brže i organizovanije rešavanje problema.

Sistem 48 bi, prema najavama Mitrovića, trebalo u potpunosti da zaživi u septembru. Do tada će se informacioni sistem testirati.

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

11.12.

2018.

Milan [neregistrovani] u 16:15

gradska rasveta

U ulici Sarganska neradi rasveta od broja 100 treca bandera prema Terazijama vec tri meseca. Okolo je suma pa nije nimalo bezbedmo proci. Niko ne dolazi da zameni sijalicu. Decu pratimo i docekujemo iz skole. Molim odgovor da li ce neko u skorije vreme doci da to uradi. Hvala

Odgovori
pet

08.06.

2018.

anonymousvlade kremić [neregistrovani] u 23:14

loše odluke

Nikad od Grada nisam dobio odgovor ni na jedan dopis u vezi gradskih problema i pogrešnih odluka koje zagorčavaju život građana,U pitanju je bahatost gradske uprave

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage