Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 02. 2019.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna

Otvoren javni poziv za najbolju tehnološku inovaciju (AUDIO)

Od danas do 30. aprila otvoren je konkurs za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji za 2019. godinu. Promocija takmičenja održana je danas u Užicu.

Promocija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju počela je u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga. 

-Mi ćemo danas otpočeti promociju za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji realizovanih inovacija u Srbiji za 2019. godinu. Imamo veliko zadovoljstvo što to počinjemo u Užicu iz razloga što smo već počeli takmičenje sa školskom godinom za srednjoškolske i studentske timove i pokazalo se da upravo iz ovog okruga imamo najveći broj timova u kategoriji srednjoškolskih inovacija, rekao je jedan od koordinatora projekta profesor Dragan Povrenović.

On kaže da je cilj motivisati ljude iz celog Zlatiborskog okruga da se prijave za takmičenje, jer smatra da naš kraj ima daleko veći inovativni potencijal nego što je to bilo pokazano na samim takmičenjima u prethodnih 14 godina.

-Naša glavna kategorija realizovane inovacije, za koju upravo počinje javni poziv namenjena je malim, srednjim i velikim preduzećima, onima koji su već na tržištu sa svojim inovativnim proizvodom i kojima je neophodno da steknu ona znanja koja će im pomoći da pređu u profitabolnost, da ostvare izvoz i nađu svoje mesto na tržištu, poručio je profesor Vojin Šenk.

Prijavljivanje traje do 30. aprila. Organizator takmičenja je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a za njegovu realizaciju zaduženi su Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, Privredna komora Srbije i medijski partner Radio televizija Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage