Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 02. 2019. Zlatiborski okrug

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Rok za prijavu promena 30 dana

Nove izmene i dopune pravilnika o upisu poljoprivrednih gazdinstava u registar i obnovi registracije

Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva je izmenjen i dopunjen.

-         Izmenama je predviđeno da ako nakon upisa u Registar dođe do promene upisanih podataka koje se odnose na zemljišni fond, osnov korišćenja zemljišta ili fond životinja, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno ovlašćeno lice u poljoprivrednom gazdinstvu vrši obnovu registracije ovih podataka u Registru u roku od 30 dana od dana nastanka promene, saopštili su iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Užice.

Objašnjavaju da se Upravi za trezor tokom obnove registarcije, dostavljaju svi podaci koji su promenjeni u odnosu na stanje u Registru. Napominju da je obavezno dostavljanje podataka o vrsti poljoprivrednih kultura i površinama pod poljoprivrednim kulturama, vrsti životinja i broju gazdinstava (HID) na kojima se životinje drže i uzgajaju, promeni zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta (katastarska veličina i katastarska kultura, vlasništvo, zakup).

Do 30. septembra biće moguće obnoviti registraciju radi utvrđivanja prijavljenih površina za koje poljoprivrednici mogu ostvariti osnovne podsticaje u skladu sa zakonom koji uređuje podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju za narednu kalendarsku godinu.

U slučaju da poljoprivrednici u roku od 30 dana ne prijave promene upisanih podataka koje se odnose na zemljišni fond, osnov korišćenja zemljišta ili fond životinja, kako navode z PSSS Užice, poljoprivredno gazdinstvo stiče uslove za pasivan status u trajanju od jedne godine od donošenja rešenja o određivanju pasivnog statusa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage