Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 03. 2019. Beograd

Autor: Radio Luna/Tanjug Izvor: Tanjug

Za žene u IT 25,5 miliona ove godine

Za poboljšanje poljoprivrednog zemljišta 520 miliona dinara

Vlada Srbije je usvojila Program za osnaživanje žena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija za period 2019-2020. godine.  

Kkao su naveli, za obuku, edukaciju i prekvalifikaciju žena u toj oblasti, Vlada je obezbedila 25.500.000 dinara za ovu i 22.000.000 dinara za narednu godinu.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima podseća da u IT sektoru ima prostora za 50 do 100 hiljada novih radnih mesta do 2020. godine.

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu. Za poboljšanje poljoprivrednog zemljišta i, kako navode, uspešnije sprovođenje zemljišne politike Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koristiće 520 miliona dinara.

- Novac će korisiti za izvođenje komasacije, poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta, nabavku nove opreme za navodnjavanje i bušenje ili iskopavanje bunara u te svrhe, kao i studijsko-istraživačke radove, programe i projekte, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage